در مورد تحلیل و طراحی لرزه ای ساختمان، کتاب های متعددی به زبان فارسی تدوین و تالیف شده است اما در زمینه طراحی لرزه ای پل این تعداد وجود ندارد. با توجه به اهمیت پل ها در هنگام زلزله و خصوصا بعد از آن، از پل ها به عنوان شریان های حیاتی نام برده می شود. چه بسا که تخریب یک پل کل امر امداد رسانی و نجات را در لحظات حساس و بحرانی با مشکل روبرو می نماید که می توانید با خرید و دانلود استاندارد 2800 از رایان بوک اطلاعات بیشتری را در این زمینه کسب کنید.
لزوم استفاده از جدیدترین روش های تحلیل و طراحی لرزه ای پـل در آیین نامه های اجرایی کشور، دانشگاه ها و همچنین نبود منابع فارسی کافی برای طراحی لرزه ای پُـل های بزرگراهی در ایران، مولفان را بر آن داشت تا با استفاده از تجارب آکادمیک، صنعتی (شرکت های مهندسین مشاور) و همچنین مطالعات تئوری و آزمایشگاهی در داخل و خارج کشور در سال های اخیر به تدوین کتابی در این زمینه پرداخته شود. به خواست خداوند متعال و صرف نزدیک به سه سال تلاش تمام وقت، تدوین (ترجمه و اقتباس) و تألیف کتاب حاضر تحت عنوان «تحلیل و طراحی لرزه ای پل» بر مبنای با ارزشمندترین منابع موجود داخلی و خارجی و همچنین تجربیات نویسندگان به سرانجام رسید. امید به ارائه ی مطالب مفید برای استفاده ی مهندسین، دانشجویان و شرکت های مهندسی راه و سازه، تحمل سختی ها در مسیر تألیف کتاب را هموار و شیرین نمود.
همچنین در این خصوص کتاب طراحی پل، برای مهندسان و دانشجویان عمران در رایان بوک در دسترس قرار گرفته است.
تالیف و تدوین کتاب تحلیل و طراحی لرزه ای پل
فصل اول: تحت عنوان آشنایی با مهندسی پل به بررسی تاریخچه پل سازی در ایران، طبقه بندی پل ها، انواع پل های موجود در ایران و روند طراحی پل در ایران پرداخته است. فصل دوم: تحت عنوان لرزه شناسی و ژئوتکنیک لرزه ای به بررسی مفاهیم اصلی در مهندسی زلزله، روابط کاهندگی، تحلیل خطر زلزله، پاسخ ساختگاه، نشست های ناشی از زلزله و گسیختگی زمین پرداخته است. فصل سوم: تحت عنوان خسارات زلزله به پل به بررسی آثار شرایط ساختگاه، ارتباط خسارات ایجاد شده با دوره زمانی ساخت، آثار تغییر در شرایط، آثار هندسه سازه ای، از جا درآمدن درزهای انبساط، خسارات وارده به روسازه، خسارات وارد به تکیه گاه، خسارات وارده به زیرسازه و معرفی سیستم های مقاوم لرزه ای پرداخته است. فصل چهارم: تحت عنوان تحلیل دینامیکی به بررسی روش های دینامیکی طراحی لرزه ای پل، سیستم های یک درجه آزادی، سیستم های چند درجه آزادی، تحلیل طیف پاسخ و تحلیل دینامیک غیر الاستیک پرداخته است. فصل پنجم: تحت عنوان تحلیل غیر خطی به بررسی طبقه بندی تحلیل های غیر خطی موجود، روابط غیر خطی هندسی، روابط غیر خطی مصالح، تحلیل غیر خطی مقطع، تحلیل غیر خطی قاب و کاربرد های عملی آن پرداخته است. فصل ششم: تحت عنوان طراحی لرزه ای بر اساس عملکرد به بررسی فلسفه طراحی های موجود، روندهای طراحی بر اساس آسیب ندیدن، روش های طراحی براساس عملکرد و نمونه ضوابط بر اساس عملکرد پرداخته است. فصل هفتم: تحت عنوان طراحی لرزه ای پل های بتن مسلح به بررسی طراحی مبتنی بر اساس عملکرد دو سطحی، عملکرد کلی ستون، طراحی خمشی ستون ها، طراحی برشی ستون ها، اتصال لنگر بَر (مقاوم در برابر لنگر) بین ستون و تیر و طراحی شالوده ستون پرداخته است. فصل هشتم: تحت عنوان طراحی لرزه ای پل های فولادی با معرفی معیار های عملکرد لرزه ای، راهکار طراحی ضریب رفتار، ضروریت شکل پذیری، طراحی ظرفیت و مقاومت تسلیم مورد انتظار و همچنین پاسخ چرخه ای اعضا به بررسی طراحی قابهای شکل پذیر مقاوم در برابر خمش، طراحی قابهای مهار بندی شده (همگرا و واگرا) شکل پذیر، طراحی پایه های جعبه ای فولادی تقویت شده و راه کارهای جایگزین دیگر پرداخته است. فصل نهم: تحت عنوان جداساز لرزه ای با معرفی مفاهیم ابتدایی، مدل سازی و تحلیل به بررسی سیستم های اتلاف انرژی و جداساز لرزه ای، ملاحضات اجرایی و آزمایشگاهی و مثال های طراحی پرداخته است.
پیشگفتار
در مورد تحلیل و طراحی لرزه ای ساختمان،کتاب های متعددی به زبان فارسی تدوین وتالیف شده است اما در زمینه طراحی لرزه ای پُـل این تعداد وجود ندارد. شما می توانید در مورد مدلسازی و طراحی پل؛ کتاب مدل سازی، تحلیل و طراحی پل ها با CSiBridge و کتاب طراحی پل (پل های بتن مسلح فولادی و پیش تنیده)شاپور طاحونی و کتاب طراحی و ارزیابی پل های راه و راه آهن را از رایان بوک خریداری و مطالعه کنید.
با توجه به اهمیت پـل ها در هنگام زلزله و خصوصا بعد از آن، از پـل ها به عنوان شریان های حیاتی نام برده می شود. چه بسا که تخریب یک پـل کل امر امداد رسانی و نجات را در لحظات حساس و بحرانی با مشکل روبرو می نماید.