چهارچوب و اساس کار این کتاب برپایهی سرفصلهای مصوب آموزش عالی برای درس تکنولوژی روشهای جوشکاری تدوین شده است. تا به عنوان منبعی جهت استفادهی دانشجویان فنی و مهندسی در رشتههای جوشکاری، مکانیک، متالورژی، عمران و سایر رشتههای مرتبط قرار گیرد.
اما این مسئله نه تنها سبب عدم پرداختن به فن و مهارت جوشکاری نگردیده بلکه علاوه بر تشریح علمی روشهای عملی جوشکاری در کارگاهها و همچنین در بعد وسیعتر در صنایع پرداخته است، که خود میتواند به عنوان منبعی درخور استفاده برای کارگاههای جوشکاری و یا حتی جوشکارانی که میخواهند بیشتر و بهتر بدانند قرار گیرد.
عموماً مشکلی که هنگام نگارش متون فنی و مهندسی پیش میآید ساختار فنی و تخصصی بودن زبان کتاب است که این قضیه خواسته یا ناخواسته طیفی از خوانندگان خود را که با اصطلاحات فنی و تخصصی و یا زبان آن اثر آشنایی ندارند را از مطالعهی آن بازمیدارد.
لذا در کتاب حاضر، مؤلف، همت خویش را بر آن گذارده است که نگارش تا حد امکان روان و قابل فهم باشد. حتی برای کسانی هم که تحصیلات آکادمیک ندارند.
در خصوص مطالب آمده در این کتاب همانطور که گفته شد سرفصلهای مصوب آموزش عالی به عنوان چارت اصلی کتاب از لحاظ محتوی در چهارده فصل آمده است و در فصل پانزدهم اصول و روشهای بازرسی غیرمخرب (N.D.T) مورد مطالعه قرار گرفته است.
بازرسی در صنعت عموماً به دو صورت، مخرب و غیرمخرب انجام میشود که بازرسی غیرمخرب که به اختصار (N.D.T) خوانده میشود یکی از متداولترین روشهای بازرسی است؛ چرا که در این روش بازرسی بدون خراب کردن و آسیب رساندن به قطعهی مورد آزمایش، بازرسی انجام میشود. در فصل پانزدهم به انواع و چگونگی روشهای بازرسی چشمی، مایع نافذ، برادهی مغناطیسی، پرتونگاری (اشعه ایکس و گاما) و بازرسی با امواج مافوق صوت که میتوانند سبب حصول اطمینان از جوش ایجاد شده شوند، پرداخته شده است.
با توجه به اینکه مجّدانه اهتمام ورزیدهایم که این مکتوب عاری از هرگونه نقصان باشد اما ممکن است با کمی و کاستیهایی نیز همراه باشد.
سخن آخر: امید که این اثر مقبول طبع صاحبان اندیشه و رهپویان راه دانش قرار گیرد و بتواند بخشی از نیاز ایشان را برطرف سازد.