کتاب معمارانه آرتور 1، مرجع کامل اسکیس و راندو در معماری
کتاب معمارانه آرتور جلد 1، مرجع کامل اسکیس و راندو در معماری
معمارانه آرتور جلد 1، مرجع کامل اسکیس و راندو در معماری
نویسنده:
آرتور امید آذری
ناشر:
اشراقی
تعداد صفحه:
۵۵۲
زبان نوشتار:
فارسی
سال انتشار:
۱۳۹۳
نوبت چاپ:
دوم
معرفی کتاب معمارانه آرتور 1، مرجع کامل اسکیس و راندو در معماری
هدف از تالیف مجموعه چهار جلدی ”کتاب معمارانه آرتور1” با مرجع کامل کتاب اسکیس و راندو در معماری، راهگشایی هدفمند در راستای آموزش طراحی است، از دروس پایه (بیان معماری، درک معمارانه از محیط، طراحی مقدماتی و…) تا دروس تخصصی (طراحی حرفه ای).
مسلم است که اگر نظم واحدی در این روند آموزشی و تدریس موضوعات به دانشجویان وجود نداشته باشد، هنرجو به ناچار در مسیری نادرست قرار می گیرد و سوالات بسیاری در زمینه طراحی و ارائه ی صحیح، برایش مطرح می شود. لذا بر آن شدم که با یک فرآیند آموزشی منظم، از مبانی ترین مباحث طراحی (نحوه ی کشیدن خط و….) و از ساده ترین تمرین های دستی، شروع کرده و به طراحی حرفه ای موضوعات معماری همراه با شیوه ی ارائه بپردازم.
هر چند که رواج رایانه و نرم افزارهای متفاوت معماری توجه برخی از دانشجویان را به تمرین اسکیس و طراحی با دست کاهش داده، اما هنر معماری همیشه هنر طراحی با دست عجین بوده است و هرگز نمی توان رایانه را جایگزین آن کرد، چرا که احساس و روحیه ی یک معمار موفق توسط ذهن، دست و قلم اوست که بر روی کاغذ نقش می بندد و این مقوله از دیرباز هم در پروسه ی آموزش فن طراحی معمارانه در دانشگاه های معتبر دنیا، مورد توجه قرار گرفته است. تا آن جا که در مدرسه ی بوزار فرانسه، گزینش دانشجویان فقط از طریق ارزیابی اسکیس هایشان انجام می گرفته است و همین روند آموزشی را نیز بزرگان معماری ایران همچون استاد سیحون وارد دستگاه آموزشی دانشگاه تهران کردند و این شیوه تا حال نیز ادامه داشته و به قوت خود باقی است.
فرآیند ایده پردازی در طراحی معماری به شیوه های گوناگون انجام می شود. برخی از معماران، در پروسه ی طراحی و ایده پردازی از ترسیم دیاگرام های فضایی و عملکردی و تبدیل آنها به پلان شروع می کنند؛ و برخی دیگر از طراحی فرم و کانسپت های حجمی. یکی از اهداف مهم مولف تقویت دید و تفکر معمارانه در دانشجویان و تطبیق تخیلات و تصورات آن ها با اصول فنی و اجرایی معماری است. به طور کلی مساله ی طراحی یک پروسه ی رفت و برگشتی است و در مواجهه با موضوعات مختلف با توجه به این که موضوع مطرح شده عملکردی، مفهومی، یا نمادین است می توان طراحی را با اتود زدن یکی از عناصر موضوع مانند: پلان، نما، مقطع و فرم شروع کرد و با پرداخت بیش تر آن، طرح را بسط و گسترش داد و به طراحی و تطبیق آن عنصر با عناصر دیگر پرداخت.
برای دریافت کتاب جامع معمارانه آرتور1، می توانید به سایت رایان بوک مراجعه کنید.
فهرست مطالب:
فصل 1 : فن بیان معمارانه
فصل 2 : تكنیک های راندو معمارانه
فصل 3 : اتودهای معمارانه