اگر دانشگاه بخواهد مانند یک مکان مقدس باقی بماند باید از 4 عمل مهم پیروی نماید: نخست آن که سیستم تهیه و تدارک توجیهی باید اهداف بلندپروازانهی آموزش عالی را شناسایی کرده و توسعهی ساختمانی را با آرمانهای آموزشی مرتبط نماید به گونهای که زیربنای سیستم را مستحکمتر سازد؛ دوم، لازم است به جای توجه به مشخصات خاص یک ساختمان منفرد، به طراحی شهری و طراحی منظر در محوطه اهمیت بیشتری داده شود. محوطهها باید ادامهدهندهی تجربه و نوآوری باشند؛ و دانشگاهها باید مکانهایی برای طراحی بومشناختی باشند و ارتباط مجدد انسان و طبیعت را از طریق وسایل نقلیهی درون محوطهی دانشگاهی برقرارنمایند. بخش های مهم کتاب معماری دانشگاه اثر برایان ادواردز
درکتاب حاضر، یک گونهشناسی کالبدی از انواع ساختمانهای دانشگاهی پیشرفته در دهههای پایانی قرن بیستم عرضه شده و طرحهای متعددی از پردیسهای جامع دانشگاهی، کتابخانهها، دانشکدههای هنری، فنی، علوم انسانی و آزمایشگاهی، و خوابگاههای دانشجویی تحلیل گردیده است. سیر تحول تاریخی در طراحی فضاهای دانشگاهی، ارتباط معماری دانشگاه با شهر، معماری پایدار، معماری هنری، فناوری، هویت فرهنگی و معماری آینده از جمله مباحث کتاب است.
طرح و نقش های مهم در کتاب معماری دانشگاه ها
طرحها و نقشههای دانشگاههای مشهوری که در کتاب عرضه شده بدینقرار است: طرح و نقشهی دانشگاه کمبریج، گلاسکو و ادینبرگ از انگلیس؛ دانشگاه های میشیگان، اوهایو، دیویس، برکلی و استانفورد از آمریکا؛ دانشگاه بریتیش کلمبیا از کانادا؛ دانشگاه کیپ تاون از آفریقای جنوبی و بسیاری از دانشگاههای کشورهای آسیایی و اسلامی.