این کتاب هیدرولیک جریان آب را از بدو ورود به مخزن، به حرکت آن در مخزن، عبور از روی سرریز و ورود به مجرای آب پائیندست تا رسیدن به یک نقطه کنترل معین، تبیین میکند. رسوب انتقال یافته و ورود هوا و تاثیرات آنها بر سیال در حال حرکت با مثالهای که دادههای آن از سازههای هیدرولیکی واقعی گرفته شده است، مطالعه و تشریح شده است. مثالهای متعددی برای تسهیل درک پدیده جریان ارائه شده است. در این کتاب طراحی نهایی یک سازه هیدرولیکی کامل مانند سرریز، از کانال رسش شروع و تا جایی ادامه می یابد که کف کنی کانال پائین دست هم تعیین گردد. در این کتاب، حل جامع مسائل طراحی به صورت یکجا و پیوسته ارائه شده و نتایج حل با هم مقایسه شده است. هم چنین یک فصل ویژه به مطالعه مدلها اختصاص یافتهاست.
مولف کتاب به هدف خود مبنی بر ارائه یک کتاب مفید برای دانشجویان، مهندسین و متخصصین میدانی، به خوبی دست یافتهاست.
محتوا کلی کتاب:
فصلهای ۱ تا ۵: سرریزهایی را توصیف میکند که اغلب در کار مهندسی بیشترین کاربرد را دارد. در فصل ۱ در مورد پیش زمینه تاریخی ساخت سد در سراسر جهان بحث میکند. فصل ۲ اصول سرریز سدها مانند طراحی سرریز، اجزا، نوع طبقه بندی، را معرفی میکند.
۳ و ۴ : هیدرولیک سرریزهای جریان آزاد و سرریزهای دریچهدار را به ترتیب تحلیل میکند؛ و فصل ۵ در مورد هیدرولیک انواع ویژه سرریزها، سرریزهای کانالی لبه پهن، سرریزهای میلهای، سرریزهای سیفونی و مرکب بحث میکند. هیدرولیک کانال پائین دست در فصل ۶ بحث شده است. نیروهای تأثیرگذار در تحلیل پایداری مانند بارهای استاتیکی و دینامیکی برروی سرریز در فصل ۷ اشاره شده است.
فصل ۸: به پدیدههای هیدرولیکی در مخازن مانند امواج، جریانهای غلیظ، رسوبگذاری، غیره اشاره دارد.
فصل ۹: به هیدورلیک بدنه سدها میپردازد. وسایل تماسی استفاده شده برای مقاصد اندازهگیری و تفسیر اندازهگیریها نیز در این فصل، همراه با محاسبات هیدرولیکی ارائه شده است.
فصل ۱۰: راه حلهای ممکن مرتبط با جزئیات طراحی فرازبندهای بالادست و پائین دست و تونلهای انحراف را بحث میکند. مسائل مختلف در ارتباط با تاسیسات تخلیه و راه حل آنها در فصل ۱۱ تشریح شده است. فصل ۱۲ به اثرات مختلف مربوط به کف کنی ، بالا آمدن بستر و آبشستگی موضعی در کانال پائین دست سدها اشاره دارد.
فهرست مطالب:
فصل اول : پیشینه تاریخی احداث سد
فصل دوم : مفاهیم مقدماتی سرریز سدها
فصل سوم : هیدرولیک سرریزهای جریان آزاد
فصل چهارم : هیدرولیک سرریزهای دریچهدار
فصل پنجم : هیدرولیک انواع سرریزهای خاص
فصل ششم : هیدرولیک کانال پاییندست
فصل هفتم : بارهای استاتیکی و دینامیکی سرریز
فصل هشتم : هیدرولیک مخازن
فصل نهم : هیدرولیک بدنه سدها
فصل دهم : هیدرولیک سازههای انحراف آب
فصل یازدهم : هیدرولیک تاسیسات تخلیه
فصل دوازدهم : کفکنی، بالا آمدن بستر و آبشستگی موضعی در كانال پائیندست سدها
فصل سیزدهم : تکنیکهای مدلی به کار رفته برای حل مسائل خاص جریان
منابع و مآخذ