کتاب معماری غرب با شرحی روان و سادهُ داستان شکل گیری معماری غرب را از عهد باستان تا عصر کنون بازگو مینماید. موضوع این کتاب معماری عمدتا درمورد معماری اروپامی باشد ولی به معماری آمریکا نیز تا آنجایی که در تفکر و همچنین فرهنگ غرب مشارکت داشته است نیز مربوط میشود. این کتاب شاما بخش های مختلفی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:
بخش اول در مورد خاستگاه های معماری غرب میباشد که در اصل مقدمه ای بر نحوه شکل گیری معماری غرب می باشد. فهمیدن تمدن غرب بدون بررسی نمودن، به خصوص بین النهرین و مصر، امکان پذیر نمیباشد.
بخش دوم که به نام جهان باستان نیز شناخته میشود تمدن های موکنای، کرته، یونان، اتروریا، و روم را از زاویه معماری ساختمان و همچنین تاثیرگذاری آنها بر روی هم بررسی گدیده است.
بخش سوم نیز مختص به معماری قرون وسطا می باشد که در آن معماری های صدر مسیحیت، بیزانس، رومانسک، پیش رمانسک و گوتیک بررسی گردیده است.
بخش چهارم با عنوان خردگرایی در معماری، به رنسامس، باروک، میراث رنسان، مکتب شیکاگو و همچنین تکنولوژی های جدید( انقلاب صنعتی و ورک بوند) اختصاص یافته است.
بخش پنجم، بیشتر در برگیرنده تحولاتی است که ریشه در رمانتیسم دارند و در آن باغ و باغ آرایی در انگلستان، صناع و چرف، نئوگوتیک، آرنوو، اکسپرسیونیسم و ارگانیک پرداخته شده است.
بخش ششم این کتاب به معماری مدرن میپردازد و با بررسی خاستگاه های هنری معماری مدرن، معماری مدرتیسم و میراث آن نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
بخش هفتم نیز به معماری بعد از 1960 متخص شده است و به بررسی جنبش های هنری و فکری پست مدرنیسم، نئوکلاسیک، دیکانستر اکشن، اکو بک، نئو مدرن و همچنین سوپر مدرن با تاکید بر کارهای معماران اروپایی و آمریکایی میپردازد.