کتاب آموزش کاربردی مفاهیم ضربه قوچ در WATER HAMMER با پروژه تشریحی سیستم های آبگیر
آموزش کاربردی مفاهیم ضربه قوچ در WATER HAMMER با پروژه تشریحی سیستم های آبگیر
نویسنده:
مهندس محمد کربلائی کریمی
ناشر:
نوآور
تعداد صفحه:
۱۶۸
زبان نوشتار:
فارسی
سال انتشار:
۱۴۰۱
نوبت چاپ:
اول
معرفی کتاب آموزش کاربردی مفاهیم ضربه قوچ در WATER HAMMER با پروژه تشریحی سیستم های آبگیر
جریان غیر ماندگاردر لوله به اشکال مختلف بروز مینماید. یک نمونه از انواع جریان، جریانهای غیرماندگار میراست که بطور خاص ضربه قوچ نامیده میشود. موجهای فشاری ناشی از ضربه قوچ باعث ناپایداری سیستم انتقال میشود و در صورتی که از فشار مجاز سیستم فراتر رود،باعث خرابی و یا متلاشی شدن آن میگردد. جهت طراحی سیستمهای انتقال و لولههای ارتباطی، توجه به این پدیده ضروری است. استفاده از نرمافزار تخصصی Hammer در دهه اخیر بای تحلیل مسائل گوناگون صنعتی توسعه روزافزونی یافته است. در ابن کتاب از قابلیتهای این نرمافزار بای مدلسازی و تحلیل سیستمهای آبگیر سد قشلاق بصورت مطالعه موردی (CASE STUDY) استفاده شده است. بدین منظور ابتدا سیستمهای آبگیر سد قشلاق شامل سه سیستم آبگیر با لولههایی به قطر ۱۲۰۰،۱۵۰۰ و ۲۰۰۰میلیمتر در نرمافزار Watercad مدلسازی شده و در حالت دائمی Steady آنالیز شدهاند. سپس نتایج حاصله به نرمافزار Hammer منتقل شده و در محیط آن نرمافزار در حالت غیرماندگار (Transient) بررسی شدهاند.
جهت بررسی موضوع با کلیه پارامترهای دخیل پدیده ضربهقوچ در ۷۰ حالت بشرح ذیل مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است: ۱- بررسی ضربهقوچ در رقوم مختلف تراز دریاچه سد اعم از رقوم سرریز، رقوم تاج سد. ۲- بررسی ضربهقوچ با توجه به میزان سرعت موج در دو حالت لوله صلب ونیمهصلب. ۳- بررسی پارامترهای موثر بر آسیبدیدگی و تورم ایجاد شده در محل لوله منتهی به شیر پروانهای در آبگیر ۱۲۰۰ میلیمتری. ۴- بررسی ضربهقوچ در هریک از سیستمهای آبگیر با توجه به زمان انسداد شیر پروانهای. ۵- بررسی آنالیز حساسیت پدیده ضربهقوچ با تغییرات قطر، جنس و طول لوله آبگیر.
فهرست مطالب: فصل اول : مقدمه، كلیات، مفاهیم فصل دوم : پیشینه علمی فصل سوم : کنترل ضربه قوچ و مقدمهای بر سازه آبگیر فصل چهارم : مطالعات حوزه آبگیر و تاسیسات و تجهیزات هیدرومکانیک و سیستمهای آبگیر سد فصل پنجم : معرفی نرمافزار WATER HAMMER فصل ششم : مدلسازی و آنالیز پروژه با نرمافزار فصل هفتم : تحلیل خروجی فصل هشتم : بررسی و تحلیل نتایج فصل نهم : اصول بهرهگیری از نرمافزارهای محاسبه ضربه قوچ مراجع