معرفی کتاب درآمدی بر فلسفه اقتصاد اثر یدالله دادگر
کتاب درآمدی بر فلسفه اقتصاد به قلم یدالله دادگر از نشر سمت یکی از منابع کاربردی برای دانشجویان رشته اقتصاد است. در صورتی که به این حوزه علاقه مند هستید، می توانید با دانلود یا خرید کتاب های اقتصاد اطلاعات بیشتری درباره این مباحث به دست آورید.
بخشی از کتاب درآمدی بر فلسفه اقتصاد
به دلیل پردازش موضوعات یاد شده، فلسفه اقتصاد وارد بحث هایی می شود مانند ریشه های نظریه پـردازی و مـدل سـازی در اقتـصاد، امـور اثبـاتی و دسـتوری در اقتصاد و پیوندهای اخلاقی و امور علت و معلولی. در ادامه مناسب اسـت چنـد نكتـه افزوده شود:
1. این مجموعه در چارچوب دو بخش و دوازده فصل به كندوكاو در فلـسفه اقتصاد اختصاص دارد. بخش نخست (شش فصل نخست) بیشتر به ریشه ها و پایه های نظری فلسفه اقتصاد می پـردازد. بحـث دربـاره روش شناسـی اقتـصاد، نظریه اقتـصادی، تحـولات علـم اقتـصاد، فردگرایـی یـا جمـعگرایـی دراقتـصاد، گـزارههـای اثبـاتی و دستوری، ملاحظات اخلاقی اقتصاد و مانند آن در این بخش قـرار مـی گیـرد.
بخـش دوم پژوهش های موردی و ابعاد كاربردی در فلـسف ه اقتـصاد را پوشـش مـی دهـد. از این رو، موضوعاتی چون الگوسازی، فلسفه اقتـصاد ریاضـی و اقتـصادسـنجی، فلـسفه اقتصاد بخش عمومی، بنا های فلسفی اقتصاد رفتاری، پایه های فلسفی اقتصاد، دیگر رویكردهایی اقتـصادی و مـشابه آن ، در ایـن بخـش تحلیـل مـی شـوند . ایـن مـوارد و عنوان ها بیشترین پیوندهای فلسفه و اقتصاد را بیـان مـیكننـد.
امـا بـا وجـود پـردازش تقریباً همـه موضـوع هـای فلـسفه اقتـصاد در ایـن مجموعـه ، در عـین حـال ، بـه دلیـل گستردگی موضوع و تحولات آن مناسب است كه خوانندگان گرامی این تألیف را به عنوان ملاحظات اساسی در فلسفه اقتـصاد درنظـر بگیرنـد؛ یعنـی گـویی گنجانـده شدن عبارت «درآمدی بر» با قلم ریز در ابتدای عنوان اصلی بسیار معنـادار اسـت ؛ در این صورت عنوان و محتوا سازگاری بیشتری خواهند داشت.
2. این كتاب میتواند برای علاقه مندان به مطالعه عمیق اقتـصاد و دیگـر علـوم اجتماعی و انسانی و حتی علوم پایه و ریاضی نیز مفید باشد.
3. برای استفاده بیشتر از محتوای ایـن كتـاب، آگـاهی از كلیـاتی از اقتـصاد و فلسفه می تواند کارسازتر باشد.
4. این كتاب می تواند برای هرگونه درسی زیر عنوان فلسفه اقتـصاد بـه انـدازه دو درس دو واحدی یا یک درس سه واحدی در چارچوب آموزشی به كار گرفته شود.
5. با توجه به عمق ونیز در مواردی سنگینی ملاحظات فلسفی اقتـصاد و همچنین آسان برای سازی مطالعه مطالب، مناسب دیده شـد عنوان های فرعـی بیـشتری در زیـر عنوان های اصلی در نظر گرفته شود
فهرست کتاب درآمدی بر فلسفه اقتصاد
بخش اول: مبانی فلسفه اقتصاد
فصل اول: مقدمه
فصل دوم: پایهها و ریشههای فلسفه اقتصاد
فصل سوم: روششناسی و اندازهگیری در اقتصاد
فصل چهارم: خاستگاه و پیوند نظریه اقتصادی، روششناسی و اخلاق
فصل پنجم: فلسفه اقتصاد، تحولات نهادی، شناختی و روانشناختی علم اقتصاد
فصل ششم: ابعاد تکمیلی فرد، عقلانیت و گزارههای اثباتی و دستوری بخش دوم: مباحث تکمیلی و کاربردی در فلسفه اقتصاد
فصل هفتم: ملاحظات کلیدی الگو و الگوسازی در اقتصاد
فصل هشتم: فلسفه اقتصاد بخش عمومی و محورهای مرتبط با آن
فصل نهم: بنیانهای اقتصاد ریاضی، نظریه بازیها و اقتصادسنجی
فصل دهم: بنیانهای فلسفی اقتصاد تکاملی، رفتاری و آزمایشگاهی
فصل یازدهم: پایهها و پارادایمهای نهادی و رفاهی در اقتصاد
فصل دوازدهم: موضوعهای تکمیلی در فلسفه اقتصاد