کتاب تیترواژه طلایی نوآور رشتههای عمران و معماری (نظارت و اجرا)
تیترواژه طلایی نوآور رشتههای عمران و معماری (نظارت و اجرا)
نویسنده:
محمد حسین علیزاده
ناشر:
نوآور
تعداد صفحه:
۲۲۴
زبان نوشتار:
فارسی
سال انتشار:
۱۴۰۲
نوبت چاپ:
اول
معرفی کتاب تیترواژه طلایی نوآور رشتههای عمران و معماری (نظارت و اجرا)
کتاب تیترواژه طلایی نوآور رشتههای عمران و معماری (نظارت و اجرا) مباحث مقررات ملی ساختمان مقدمه کتاب تیترواژه آزمون نظام مهندسی عمران و معماری (نظارت و اجرا) :
در این مقدمه قصد داریم به معرفی کتاب حاضر یعنی «تیترواژه طلایی نوآور» بپردازیم و اهداف این کتاب را در آزمونهای نظام مهندسی معرفی نماییم.
با گذشت زمان و تغییر در سبک سوالات آزمون نظام مهندسی، احاطه داشتن به مباحث مقررات ملی ساختمان و منابع آزمون، بیش از پیش، اهمیت پیدا کرده است. گاهی سوالاتی در آزمون طرح میشوند که گزینه آن، حکم یک سوال را دارد و در بیشتر موارد این گزینهها درباره یک موضوع واحد میباشند؛ در این حالت بهتر است که داوطلبان با یافتن موضوع سوال و با جستجو در همان محدوده موضوع، به پاسخ هر چهار گزینه دست یابند. ناگفته نماند که تعداد این نوع سوالات در آزمونهای اخیر افزایش یافته است. کتاب تیترواژه در این امر به شما کمک شایانی خواهد کرد.
در کتاب تیترواژه آزمون نظام مهندسی عمران و معماری (نظارت و اجرا)، با بررسی دقیق علاوه بر تیترهای خود مباحث مقررات ملی ساختمان، مواردی که از نظر موضوعی مهم بوده است نیز، به صورت تیتر آورده شده است. همچنین برای هر تیتر، واژهها یا به عبارتهایی آورده شده است که گویای محتوای آن تیتر میباشد و این موضوع به داوطلبان کمک میکند که بدانند در این تیتر، پیرامون چه موضوعی صحبت شده است. در کتاب تیترواژه برای افزایش سرعت داوطلبان، آدرس دهی دقیق به بندها نیز شده است.
سوالات آزمون را در دو دسته کلی نگر و جزئی نگر میتوان تقسیم بندی کرد. وقتی سوال به صورت کلی نگر طرح شده باشد، منطقی است که از کتاب تیترواژه استفاده شود، و اگر سوالی جزئی نگر باشد منطقی تر آن است که از کتاب کلیدواژه استفاده شود. از آن جایی که سوالات آزمون، ادغام این دو دسته است، لذا در راستای نتیجه گیری بهتر، توصیه میشود از هر دو کتاب کلیدواژه طلایی نوآور و کتاب تیترواژه نوآور و با داشتن یک استراتژی مشخص استفاده شود.
«تیترواژه طلایی نوآور» چیست؟ تیترواژه آزمون نظام مهندسی عمران و معماری همانطور که از اسم آن انتظار میرود، کتابی است شامل تمامی تیترها و زیر تیترهای کتابهای مباحث مقررات ملی که به همان ترتیبی که در مبحث میباشد، به همراه شماره صفحه و بند آن، آورده شده است. این کتاب تمامی تیترهای مربوط به یک فصل، بخش یا موضوع را در یک نگاه در اختیار داوطلب قرار میدهد و باعث میشود که داوطلب در یک نگاه با مرور در بین تیترها، تیتر مورد نظر را خیلی سریع پیدا نماید و بتواند در اسرع وقت به مطلب مورد نظر در مبحث دسترسی سریع داشته باشد.
یکی از ویژگیهای مهم این کتاب این است که تمامی تیترها و زیرتیترهایی که بعضاً در فهرست مطالب مباحث بهطور کامل آورده نشده است در این کتاب بهطور کامل آورده شده است.
در ضمن اینکه برای اولین بار در کتاب «تیترواژه طلایی نوآور» زیر بیشتر تیترها، واژههای کلیدی و یا عبارتهایی که بیانگر محتوای آن تیتر میباشد، نیز نوشته شده است که گاهی با مشاهده این واژهها و یا عبارات، بدون مراجعه به منابع، میتوان به پاسخ سوال رسید. این ویژگی باعث میشود داوطلب به موضوع مربوط به آن تیتر که در سؤال آزمون طرح شده است، دسترسی سریع و آسانتری پیدا نماید.
برای شفاف شدن این موضوع بیایید با هم یک نگاهی به مثال عملی زیر بیاندازیم: مثال: در مبحث دوم مقررات ملی صفحه ۲۷ بند ۵-۵ آمده: «شرح وظایف و حدود اختیارات مسول دفتر طراحی ساختمان» و در زیر آن پنج بند آمده است که به آن زیر تیتر میگوییم، حال به فصل دوم مبحث دوم این کتاب مراجعه کنید، خواهید دید تیتر مذکور با ذکر بند و شماره صفحه به صورت بُلد آمده است و مطالب زیر آن، زیر تیترهای کتاب مبحث دوم مقررات ملی میباشد که به صورت زیر آمده است:
۱- امضا و عقد قرارداد ۲- پاسخگویی و مسوولیت اداری و مالی در قبال تعهدات ۳- ارائه خدمات هماهنگی در امور مهندسی ۴- امضا و ممهور نمودن نقشهها و مدارک فنی ۵- اموری که نیاز به مراجعه به سازمان استان، شهرداریها.
در بالا مشاهده میشود که زیر تیترها با شمارههای ۱ الی ۵ مشخص شدهاند، ۱ یعنی زیر تیتر اول از تیتر ۵-۵ پس در اصل یعنی بند ۵-۵-۱ و ما طبق این کتاب میدانیم در بند ۵-۵-۱ در مورد امضا و عقد قرار داد صحبت شده است، در بند ۵-۵-۲ در مورد پاسخگویی و مسوولیت اداری و مالی در قبال تعهدات صحبت شده است و الی آخر.
تفاوت تیترواژه و کلیدواژه کتاب تیترواژه آزمون نظام مهندسی عمران و معماری (نظارت و اجرا) شامل تیترها و زیرتیرهای منابع آزمون نظام مهندسی است. داوطلبان آزمون نظام مهندسی، برای استفاده از کتاب تیترواژه باید حداقل با مباحث مقررات ملی ساختمان، آشنا باشند؛ یعنی بدانند سوال طرح شده در آزمون، از کدام مبحث و از کدام فصل طرح شده است.
کلیدواژه کتابی است شامل یکسری کلمات کلیدی، که به ترتیب حروف الفبا چیده شده است و برای هر کلمه کلیدی، شماره مبحث، شماره بند و شماره صفحه مشخص شده است، تا داوطلب بتواند با برداشت یک کلمه کلیدی از متن سوال و یافتن آن در کتاب کلیدواژه به بند مورد نظر هدایت شود. با این توصیف، داوطلب حتی اگر نداند سوال از چه مبحثی طرح شده است نیز، میتوانند به کمک کلیدواژه به پاسخ آن سوال برسند.
میزان آشنایی و تسلط داوطلب به منابع، جهت استفاده از تیترواژه بسیار مهم و حائز اهمیت میباشد. فرض کنید سوالی در مورد میلگرد میباشد، این کلمه در مباحث زیادی مثل مبحث پنجم، هشتم، نهم، دهم و… آمده است، برای استفاده از تیترواژه نیاز میباشد که داوطلب، به موضوع طرح شده در سوال آگاهی داشته باشد؛ یعنی بداند که موضوعی که از میلگرد در سوال پرسیده شده است مربوط به کدام مبحث و فصل میباشد تا بتواند از تیترواژه استفاده کند و خیلی سریع به جواب برسد.
با تغییر سبک سوالات آزمون نظام مهندسی و سختتر شدن این آزمونها استفاده از تیترواژه آزمون نظام مهندسی عمران و معماری (نظارت و اجرا) در برخی از سوالاتی که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت، کارامدتر میباشد و میتواند مکمل مناسبی برای کتاب کلیدواژه باشد.
استراتژی استفاده از «تیترواژه طلایی نوآور» و «کلیدواژه طلایی نوآور»: با تغییر در روند طرح سوالات آزمون نظام مهندسی، داشتن یک استراتژی مشخص و مطالعه مناسب در کنار کتابهای کلیدواژه و تیترواژه بسیار حائز اهمیت میباشد. توجه داشته باشید معمولاً حدود ۸۰ درصد سوالات آزمون را میتوان با کلیدواژه طلایی نوآور پاسخ داد، اما با توجه به محدودیت زمانی آزمون، نیاز به استراتژی و همچنین مکمل دیگری به عنوان تیترواژه جهت اثر بخشی بیشتر و افزایش سرعت میباشد.
طبق تجربه به دست آمده از نحوه مطالعه و نتیجه داوطلبان ادوار گذشته برای موفقیت در آزمون نظام مهندسی، داوطلبین باید بتوانند حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد سوالات را با دانش و آشنایی نسبت به مباحث و منابع آزمون نظام مهندسی بدون استفاده از کلیدواژه پاسخ دهند؛ در این مرحله با توجه به تسلط نسبی به منابع، به جهت افزایش سرعت، باید از تیترواژه استفاده نمائید. داوطلب با استفاده از تیترواژه طلایی نوآور میتواند سریعتر به جواب برسد و زمان را ذخیره کند تا در مرحله بعد به کمک کلیدواژه طلایی مابقی سوالات را که احتمالاً شناخت و یا تسلط کمتری نسبت به منابع آن دارد، پاسخ دهد و به این صورت زمان آزمون را مدیریت نماید.
به سوال زیر توجه نمایید:
حداکثر ارتفاع نردبان یکطرفه و دو طرفه در حالت باز که باید مورد استفاده قرار گیرند، به ترتیب چقدر است؟ ۱) ۸ متر- ۴ متر
۲) ۱۰ متر- ۳ متر
۳) ۹ متر- ۵ متر
۴) ۷ متر- ۵/۳ متر
داوطلبی که مطالعه داشته است، میداند این سوال از مبحث دوازدهم، فصل وسایل دسترسی طرح شده است لذا با مراجعه به تیترواژههای مبحث دوازدهم فصل وسایل دسترسی، تیتر مربوط به (نردبان) را به راحتی پیدا میکند و با بررسی مطالب زیر تیتر به راحتی و خیلی سریع به جواب میرسد.
البته ذکر این نکته ضروری است که این سوال را میتوان با کلیدواژه هم جواب داد، اما با فرض تسلط داوطلب به این مبحث و تشخیص فصل مرتبط با سوال پاسخگویی با تیترواژه آزمون نظام مهندسی سریعتر و راحتتر خواهد بود.
به عنوان یکی دیگر از ویژگیهای مهم کتاب تیترواژه، میتوان به این موضوع اشاره کرد که سوالاتی در آزمون طرح میشود که در رابطه با یک موضوع کلی است و اغلب، به صورت «کدام عبارت صحیح است» یا «کدام عبارت صحیح نیست» مطرح میشود. معمولا در این سوالها، بند مربوط به هر گزینه، در یک محدوده صفحه مشخص قرار دارد، که شما با پیدا کردن موضوع سوال در تیترواژه و داشتن تیترها در یک نگاه میتوانید سریعتر به پاسخ سوال برسید.
به سوال زیر توجه نمایید:
کدام عبارت در خصوص ملاتهای مورد استفاده در ساختمانهای بنایی صحیح نیست؟ ۱) میتوان از ملات ماسه سیمان در ساخت دیوار آجری و سنگی استفاده کرد.
۲) استفاده از ملاتهای آهکی در ساخت عناصر بنایی مجاز است.
۳) برای اجرای جان پناه بام و بالکن صرفا باید از ملات ماسه سیمان استفاده شود.
۴) ملات خیلی قوی برای ساخت عناصر بنایی در زیر سطح زمین استفاده میشود.
سوال درباره موضوع کلی ملاتها در ساختمان بنایی صحبت میکند و بهتر است به کمک تیترواژه و بعد از تشخیص اینکه این سوال از مبحث هشتم، فصل دوم (مشخصات مصالح و کنترل کیفیت) میباشد به جواب سوال رسید؛ چرا که بعد از یافتن این موضوع در تیترواژه، میتوان به محدوده جواب رسید و با چند صفحه ورق زدن مباحث، میتوان به بند مربوط به هر چهار گزینه رسید و پاسخ تست را زد. پس در این نوع سوالات، منطقیتر است با پیدا کردن تیترواژه و داشتن تیترها در یک نگاه، به بند هر گزینه رسید و پاسخ را اعلام کرد و این در صورتی است که استفاده کردن از کلیدواژه در این نوع سوالات، هر چند شما را به جواب میرساند، ولی زمان بیشتری را از شما خواهد گرفت.
همانطور که قبلا اشاره کردیم در سوالاتی که داوطلب نمیتواند مبحث و فصل منبع را تشخیص دهد و یا موضوع سوال در مباحث مختلفی آمده است، بهتر است آن سوال با کلیدواژه پاسخ داده شود.
به مثال زیر توجه فرمایید:
به لحاظ کنترل عایقکاری حرارتی لوله حاوی مبرد به طول ۴۸ متر، حداقل در چند نقطه لازم است اندازهگیری و یا سونداژ انجامپذیرد؟ ۱) ۵
۲) ۴
۳) ۶
۴) ۱
برای داوطلبانی که کمتر به مباحث مسلط هستند تشخیص اینکه سوال از مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان (صرفهجویی در مصرف انرژی) طرح شده کمی دشوار میباشد لذا توصیه میکنیم در چنین مواردی از کلیدواژه استفاده نمائید. بنابراین اگر «عایقکاری حرارتی لوله و …» را به عنوان کلیدواژه انتخاب کنید، بعد از یافتن این کلمه کلیدی در کتاب کلیدواژه، به بند مورد نظر هدایت میشوید و سریع به پاسخ تست خواهید رسید.
همچنین به مثال زیر توجه نمائید:
در قسمت ورودی تصرف مسکونی به ویژه در اقلیمهای سرد و گرم و مرطوب بهتر است دو درب متوالی پیش بینی شود اگر دو درب به سمت یکدیگر بگردند و آن تصرف مسکونی برای افراد معلول الزامی نباشد فاصله دو درب حداقل چه مقدار است؟ ۱) ۶/۱ متر
۲) ۲ متر
۳) ۲/۲ متر
۴) ۸/۲ متر
توصیه میشود اینگونه سوالات با کلیدواژه جواب داده شود، اگر «دو در متوالی…» را به عنوان کلیدواژه انتخاب کنید، بعد از یافتن این کلمه کلیدی در کتاب کلیدواژه، به بند مورد نظر هدایت میشوید و سریعتر به پاسخ تست خواهید رسید.
چیکده و نتیجهگیری با سختتر شدن سوالات آزمون نظام مهندسی، داوطلبان برای موفقیت در آزمون نظام مهندسی و کسب حد نصاب قبولی، نیاز به داشتن یک استراتژی کارآمد برای مطالعه و همچنین مدیریت زمان آزمون خواهند داشت. مشکل اکثر داوطلبین، مدیریت زمان آزمون میباشد و اذعان دارند زمان آزمون برای بررسی تمامی تستها بسیار کم میباشد و بیش از نیمی از سوالات اصلاً شانس خوانده شدن نخواهند داشت؛ بنابراین باید راهکاری برای تسریع زمان پاسخگویی به سوالات در نظر گرفت؛ یکی از این راهکارها استفاده از کتاب کلیدواژه طلایی نوآور میباشد و دیگری کتاب تیترواژه طلایی نوآور، که هر دو مکمل یکدیگر میباشند. استفاده درست و همزمان این دو کتاب باعث افزایش چشمگیر سرعت پاسخگویی به سوالات خواهد شد.
همانطور که قبلاً اشاره کردیم، بطور خلاصه داوطلبین باید بتوانند تعدادی از سوالات را با دانش، آشنایی و تسلطی که به واسطه مطالعه منابع کسب کردهاند، بدون استفاده از کلیدواژه پاسخ دهند؛ برای این دست سوالات، استفاده از تیترواژه کارامد و سریعتر خواهد بود و برای مابقی سوالات آزمون (که تعداد قابل توجهی میباشد) و سوالاتی که داوطلب تسلط کمتری نسبت به آن منابع دارد، بایستی با تکیه بر کلیدواژه پاسخ داده شود.
کتاب «کلیدواژه طلایی نوآور» میتواند تا حد خوبی کار کتاب «تیترواژه طلایی نوآور» را انجام دهد ولی توصیه میشود برای افزایش احتمال قبولی در آزمون نظام مهندسی و کسب حد نصاب قبولی، با توجه به توضیحات داده شده، از هر دو کتاب و با داشتن یک استراتژی مشخص استفاده شود؛ چرا که کتاب «تیترواژه طلایی نوآور» مکمل مناسبی برای کتاب «کلیدواژه طلایی نوآور» میباشد.
فهرست مطالب مقدمه مولف ۱-مبحث دوم – کلیات و قوانین و نظامات اداری ۲-مبحث سوم – حفاظت ساختمانها در مقابل حریق ۳-مبحث چهارم – الزامات عمومی ساختمان ۴-مبحث پنجم – مصالح و فرآوردههای ساختمانی ۵-مبحث ششم – بارهای وارد بر ساختمان ۶-مبحث هفتم – پی و پیسازی ۷-مبحث هشتم – طرح و اجرای ساختمانهای با مصالح بنایی ۸-مبحث نهم – طرح و اجرای ساختمانهای بتنآرمه ۹-مبحث دهم – طرح و اجرای ساختمانهای فولادی ۱۰-مبحث یازدهم – طرح و اجرای صنعتی ساختمانها ۱۱-مبحث دوازدهم – ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا ۱۲-مبحث سیزدهم – طرح و اجرای تاسیسات برقی ساختمانها ۱۳-مبحث چهاردهم – تاسیساتمکانیکی ۱۴-مبحث پانزدهم – آسانسورها و پلکان برقی ۱۵-مبحث شانزدهم- تاسیسات بهداشتی ۱۶-مبحث هفدهم- لولهکشی گاز طبیعی ۱۷-مبحث هجدهم- عایقبندی و تنظیم صدا ۱۸-مبحث نوزدهم- صرفهجویی در مصرف انرژی ۱۹-مبحث بیستم- علائم و تابلوها ۲۰-مبحث بیست و یکم – پدافند غیرعامل ۲۱-مبحث بیست و دوم- مراقبت و نگهداری از ساختمانها ۲۲-استاندارد ۲۸۰۰ ۲۳-قانون نظام مهندسی و كنترل ساختمان ۲۴-پیوست استاندارد ۲۸۰۰ ۲۵-راهنمای جوش و اتصالات جوشی در ساختمانهای فولادی