در اجرای ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، ویرایش چهارم کتاب مبحث ششم مقررات ملی ساختمان (بارهای وارد بر ساختمان) با عنوان «بارهای وارد بر ساختمان» توسط وزیر راه و شهرسازی برای اجرا از تاریخ 1/10/98 در سراسر کشور ابلاغ گردید. زمان انقضای ویرایش (1-1392) مبحث ششم دو سال پس از این ابلاغ خواهد بود و بنابراین از تاریخ 1/10/98 لغایت دو سال بعد از آن، استفاده از هر کدام از دو ویرایش 1-1392 و 1398 مبحث ششم مجاز شمرده خواهد شد.
ویرایش چهارم (1398)کتاب مبحث ششم مقررات ملی ساختمان با توجه به آخرین ویرایش آئین نامه های معتبر دنیا، تغییرات حادث شده در دیگر مباحث مقررات ملّی و ویرایش چهارم استاندارد 2800 ایران و همینطور پیشرفتهای علم مهندسی عمران و دستاوردهای پژوهشی و نیز بازخورد مهندسان طراح سازه نسبت به مطالب ویرایش سوم، با دیدگاه بازبینی و بروزرسانی و تکمیل موضوعات بارگذاری تهیه شده است. مهمترین تغییرات این ویرایش شامل یکسان شدن ترکیبات بارگذاری سازه های فولادی و بتن آرمه و افزودن ترکیبات بارهای بهره برداری و خودکرنشی، بازنگری در فصل بارگذاری سیل، پردازش و درج اطلاعاتِ به روزِ سرعت بادِ سیصد و پنج ایستگاه سازمان هواشناسی کشور، الزامی کردن استفاده از ضوابط فصل چهارم ویرایش چهارم استاندارد 2800 ایران برای طراحی اجزای غیرسازهای ساختمانهای با اهمیت متوسط دارای پنج طبقه و بیشتر و حذف فصل بارگذاری انفجار و ارجاع آن به مبحث بیست و یکم مقررات ملی ساختمان میباشد.
مبحث 6 بارهای وارد بر ساختمان میباشد.
نام انگلیسی مبحث ششم”Design Loads for Buildings” است.
آخرین ویرایش کتاب مبحث6 در سال 1392بوده است.
مقررات ملی ساختمان در سراسر كشور لازم الاجرمیباشد.
مقررات ملی ساختمان بر هرگونه عملیات ساختمانی نظیر تخریب، احـداث بنـا، تغییر كاربری، توسعه بنا، تعمیر اساسی و نظایر آن حاكم میباشد.
مباحث کتاب مبحث ششم مقررات ملی ساختمان (بارهای وارد بر ساختمان)
پیوستهای کتاب مبحث ششم مقررات ملی ساختمان (بارهای وارد بر ساختمان)
پیوست1- جرم مخصوص مواد و جرم واحد حجم مصالح و اجزای ساختمان
پیوست 2- روش دینامیکی محاسبه بار باد
مقررات ملی ساختمان ایران چیست؟
مقررات ملی ساختمان مجموعهای است از ضوابط فنی،اجرایی و حقوقی لازم الرعایه در طراحی ،نظارت و اجرای عملیات ساختمانی،اعم از تخریب،نوسازی،توسعه بنا،تعمیر و مرمت اساسی،تغییر کاربری و بهرهبرداری از ساختمان که به منظور تامین ایمنی،بهرهدهی مناسب،آسایش،بهداشت و صرفه اقتصادی فرد و جامعه وضع میگردد.
در کشور ما در کنار مقررات ملی ساختمان،مدارک فنی دیگر از قبیل آییننامههای ساختمانی، استاندارها و آیین کارهای ساختمان سازی،مشخصات فنی ضمیمه پیمانها و نشریات ارشادی و آموزشی توسط مراجع مختلف تدوین و انتشار مییابد که گر چه از نظر کیفی و محتوایی حائز اهمیت هستند،اما با مقررات ملی ساختمان تمایزهای آشکاری دارند.
آنچه مقررات ملی ساختمان را از قبیل مدارک متمایز میسازد،الزامی بودن،اختصاری بودن و سازگاری بودن آن با شرایط کشور از حیث نیروی انسانی ماهر،کیفیت و کمیت مصالح ساختمانی،توان اقتصادی و اقلیم و محیط میباشد.
در حقیقت مقررات ملی ساختمان،مجموعهای از حداقلهای مورد نیاز و بایدها و نبایدهای ساخت و ساز است.
راهنمای مبحث سیزدهم :طرح واجرای تاسیسات برقی ساختمانها
راهنمای مبحث سوم (1392) :حفاظت ساختمانها در مقابل حریق
راهنمای مبحث ششم (1390) : بارهای وارد بر ساختمان
راهنمای مبحث هفتم(1390):پی و پی سازی
راهنمای مبحث نهم(1390):طرح و اجرای ساختمانهای بتن آرمه
راهنمای مبحث چهاردهم: تاسیسات مکانیکی (1392)
راهنمای مبحث شانزدهم :تأسیسات بهداشتی (1392)
راهنمای مبحث نوزدهم : صرفه جویی در مصرف انرژی (1392)
راهنمای مبحث بیست و یکم:پدافند غیرعامل(1392)
راهنمای جوش و اتصالات جوشی در ساختمانهای فولادی (1390)
راهنمای طراحی واجرای قالب بندی سازه های بتنی
دستورالعمل تحلیل آسیب پذیری و بهسازی لرزه ای ساختمانهای بنایی غیر مسلح موجود