بدلیل تأکید روی مفاهیم اصلی و اصول بنیادی، مکانیک محیط های پیوسته نقش مهمی در مهندسی مدرن و تکنولوژی دارد. بعلاوه دروس متعددی در مقطع کارشناسی با استفاده از مفاهیم مکانیک محیط های پیوسته و تئوریهای وابسته به آنها ، در تعلیم و تربیت مهندسین و دانشمندان ایفای نقش نموﺩه و وجود دروسی متعدد در برنامه های تحصیلات تکمیلی رشته های مهندسی بخصوص مکانیک وگرایش های مربوطه، حتی در روشهای حل ﻋﺪﺩی مسائل و وابستگی مطالب به این موضوع اهمیت آن را افزایش میدهد.موضوع مکانیک بررسی حرکت اجسام مادی تحت اثر نیروها می باشد، بعلاوه مکانیک شاخه ای از علم بوده که در درک فرآیند حرکت و معرفی دقیق آن در ارتباط با قوانینی که اصل آن را سامان میدهد مؤثر می باشد.
از نقطه نظر مکانیک کلیه حرکات در اثر نیروها ناشی می شوند این مفهوم کلی وضعیت خاص بدون حرکت یعنی استاتیک را نیز در بر می گیرد. ما با بسیاری از پدیده های مکانیکی در زندگی روزانه با آن مواجه می شویم. حرکت سیارات و ماه و غیره که در طبیعت معرفی می شوند و می توانیم حرکت افتادن، جریان، امواج، ارتعاشات، تغییر شکل و فرآیند شکست را مشاهده نمائیم و در عمر امروز تکنولوژی، ابزار مختلف ماشینی و خودروهایی که وجود دارند حرکت بیشتر یا کمتر را تحمل کرده و نیز حرکات مختلفی را ممکن می سازند. مکانیک محیط های پیوسته متکی بر فرضیاتی است که مواد در فضا به شکل پیوسته توزیع شده اند. این فرض منجربه بسط تئوریهای میدانی می شود. عبارات فیزیکی و فرآیندها به کمک این میدانها تعریف می شوند. یک میدان، یک تابع مکان و زمان ، مقدار عددی ـ برداری و تانسوری است. برای مثال یک جسم مادی همیشه چگالی جرم وابسته به مکان و زمان و همچنین توزیع سرعت دارد. اثر دنیای خارج روی جسم مادی نیز با میدانهایی است که عموماً با استفاده از چگالی نیروهای حجمی و چگالی نیروی سطحی توصیف می شوند.
فهرست : فصل اول: ریاضی مقدماتی فصل دوم: سینماتیک فصل سوم: تنش فصل چهارم: حرکت و تغییر شکل فصل پنجم: قوانین بقا فصل ششم: قوانین بنیانی فصل هفتم: تغییر شکل های کراندار فصل هشتم: معادلات بنیانی غیرخطی فصل نهم: کامپوزیت فصل دهم: مختصات استوانه ای و کروی