کتاب اقلیم و معماری، نوشته دکتر مرتضی کسمایی می باشد که با لحنی بسیار روان، عناصر مختلف اقلیمی شامل دما، رطوبت نسبی هوا، وزش باد و تابش آفتاب را بررسی می کند و سپس به تبادل حرارتی بین بدن انسان و محیط اطراف و منطقه آسایش حرارتی می پردازد. در انتها اثرات تابش آفتاب، وزش باد و رطوبت هوا بر طراحی ساختمان را مورد بررسی قرار می دهد.
آشنایی با ویژگی های اقلیمی در مناطق مختلف ایران می تواند، راهنمای معماران در طراحی سازگاری با محیط باشد؛ از این رو بخشی از کتاب اقلیم و معماری کسماییT به شرح تقسیمات اقلیمی و توپولوژی معماری در ایران و جهان می پردازد. سپس ویژگی های محیطی هر اقلیم را بررسی می کند.
آگاهی از مشخصه های محیطی در هر اقلیم، منجر به طراحی همساز با طبیعت، فراهم نمودن آسایش برای کاربران فضا و افزایش عمر ساختمان می گردد. به منظور استفاده عملی از محتوای کتاب اقلیم ومعماری، جدول هایی با عنوان زیست-اقلیم در پیوست کتاب اقلیم کسمایی آورده شده است. این جدول ها در مراحل مختلف طراحی ساختمان و تعیین سیستم های مکانیکی، مورد نیاز کاربر می باشد. مطالبی نظیر تعیین مصالح ساختمانی، فرم کالبدی، جهت قرارگیری، میزان تهویه طبیعی مورد نیاز و میزان استفاده از آن در مناطق مختلف ایران، در اقلیم و معماری کسمایی ارائه شده است. این مبحث ها، به ارتقاء دانش اقلیمی معماران در فرایند طراحی ساختمان کمک می کند. شما می توانید برای دریافت جدیدترین مطالب به سایت رایان بوک مراجعه کنید.
فهرست مطالب:
شناخت عناصر اقلیمی
اقلیم و انسان
اقلیم و ساختمان
حوزه های اقلیمی ایران
اصول طراحی و اقلیم
پیوست ها