برای اکثر کسانی که با سیستم های مخابراتی سر و کار دارند، شناخت سیستم های ارتباطی و نحوه عملکرد این سیستم ها اهمیت بسیاری دارد.
قبل از اینکه سختافزار سیستم را بشناسیم باید در مورد اصول و قوانین برقراری ارتباطات ، شناخت لازم را بدست آوریم . لازمه ی طراحی سختافزار یک سیستم سوئیچینگ مخابراتی دانستن قراردادها و پروتکل هایی است که بین سیستمهای تلفنی با سختافزارهای مختلف رد و بدل میشوند و سیگنالینگ نام دارند. در حقیقت سیگنالینگ زبان ارتباطی بین مراکز و تجهیزات مخابراتی است. برای مثال در ارتباط تلفنی با کشوری دیگر (ارتباط بینالملل) یا ارتباط بین شهری و شهری ، ارتباطات باید طبق قرارداد استاندارد سیگنالینگ صورت گیرد. تمامی این قوانین در این مجموعه ای تحت عنوان اصول سیگنالینگ گرد آمده است، تا با مطالعه آن اطلاعات خود را نسبت به سیستمهای مراکز مخابراتی افزایش دهیم.
همچنین در این کتاب انواع سیستمهای سیگنالینگ ازابتدا تاکنون به طور کامل توضیح داده شده است.
استفاده از این کتاب به دانشجویان رشته مخابرات و ICT و تمامی مهندسانی که در واحدهای فنی مخابرات بویژه مراکز سوئیچینگ شاغل هستند یا قصد ورود دارند ، توصیه می شود.
در پایان خاطرنشان میشوم، بحث در مورد سیستم سیگنالینگ ccs#7 (سیستم کانال مشترک شماره 7) فضای بیشتری را نسبت به این مجموعه میطلبد و فقط در مورد کلیات آن بحث میکنیم.
در خاتمه از حضور محترم مهندس حمیدرضا منصوری ، همکاران محترم مجتمع فنی تهران شعبه حافظ ، انتشارات دیباگران ، دوست خوبم مهندس مهران انوری و در پایان از همکاری صمیمانه پرسنل مرکز آموزش مخابرات ایران کمال تشکر و امتنان را دارم.
با آرزوی موفقیت
علی عباسی