معرفی کتاب طراحی کاربردی و آیین نامه ای سازههای فولادی
این کتاب شامل مجموعهای کامل از تحلیل و طراحی ساختمانهای فولادی است که در آن روند کامل محاسبات از مرحلهی تهیه نقشههای معماری تا تهیه نقشههای اجرایی دنبال شده است. هدف از تالیف این کتاب ارتباط بین مفاهیم تئوری و نرمافزاری و آموزش اصولی طراحی دستی و نرمافزاری بر اساس آخرین ویرایش مباحث مقررات ملی ساختمان است. در کتاب طراحی کاربردی و آییننامهای سازههای فولادی به بیان نکات فنی، آییننامهای و اجرایی در قالب یک پروزه ساختمانی با بیانی ساده پرداخته میشود.
محتوا کلی کتاب: ارائه نکات فنی در پیکربندی اولیه ساختمان بارگذاری دقیق دستی برای بارهای ثقلی و جانبی با ارائه جزئیات کامل بر اساس مبحث ششم تحلیل تقریبی سازه برای بارهای ثقلی و جانبی مدلسازی سازه در نرمافزار ۹.۷.۱ ETABS ارائه نکات فنی و کاربردی در مدلسازی با نرمافزار ETABS طراحی دستی و گام به گام اتصالات بر اساس آخرین ویرایش مبحث دهم مقررات ملی ساختمان کنترل ضوابط لرزهای مبحث دهم مقررات ملی ساختمان به صورت دستی و نرمافزاری ترسیم نقشههای اجرایی با رعایت استانداردهای نقشهکشی با استفاده از نرمافزار ابرسازه
فهرست مطالب: فصل اول: مروری بر ملاحظات طراحی فصل دوم: بارهای وارد بر ساختمان فصل سوم: تحلیل تقریبی سازه فصل چهارم: مدل سازی با نرم افزار ETABS فصل پنجم: طراحی اعضا و اتصالات و کنترل ضوابط لرزهای فصل ششم: نقشههای اجرایی
توضیحات هر فصل: فصل اول: کتاب به بیان عواملی که قبل از طراحی سازه میبایست مورد توجه مهندسین معمار، طراح و ژئوتکنیک قرار گیرد میپردازد. در صورت آشنایی و تعامل مهندسین عزیز در به کارگیری این عوامل تا اندازهی قابل قبولی میتوان از رفتار لرزهای مناسب سازه اطمینان حاصل کرد.
فصل دوم: مربوط به آشنایی با بارهای وارده بر سازه و آئیننامههای بارگذاری، به بارگذاری ساختمان میباشد. موازات این بارگذاری، ضوابط آییننامههای بارگذاری به همراه حل مثالهایی تشریح و تفسیر میگردد. در بخش بارهای جانبی ناشی از زلزله، تعیین نیروهای زلزله براساس روش تحلیل استاتیکی معادل صورت میگیرد. و محدودیتها و فلسفهی پارامترهای موثر در این روش ارائه میگردد.
فصل سوم: کتاب به معرفی روشهای تحلیل تقریبی سازهها در برابر بارهای جانبی و ثقلی میپردازد. مثالهایی برای آشنایی خوانندگان گرامی در این بخش میباشد.
در فصل چهارم: کتاب مربوط به بیان نکات فنی و کلیدی در مدل سازی ساختمانها درنرمافزار ETABS میباشد. ضمن اینکه برخی مباحث که درمورد آن ابهامهایی وجود داشته است، تفسیر و تشریح شده است. در این فصل در مورد شکلپذیری سازهها و عواملی که میتوانند در شکلپذیری یک سازه موثر باشند توضیحاتی ارائه شده است، همچنین روند گام به گام کنترل برخی ضوابط لرزهای مبحث دهم مقررات ملی ساختمان، از جمله ترکیبات بار تشدید یافته ارائه شده است. طراحی بسیاری از اعضا اصلی ساختمان توسط نرم افزار ETABS انجام میشود. ولی این نرم افزار قابلیت طراحی اتصالات را ندارد. بنابراین پس از طراحی اعضای اصلی ساختمان میبایست بر اساس ضوابط مبحث دهم مقررات ملی ساختمان به طراحی اتصالات پرداخت. در این فصل روند گام به گام طراحی اتصالات سازههای فولادی ارائه میگردد؛ و نمونههای واقعی از اتصالات ساختمان مورد بررسی با در نظر گرفتن تمام ضوابط آییننامه به صورت دستی و گام به گام طراحی میگردد. یکی از ویژگیهای این کتاب استفاده همزمان از مدل نرم افزاری و دانستههای مهندس محاسب است. در مواردی محاسب از نرمافزار کمک میگیرد و در مواردی خروجیهای نرم افزار را کنترل مینماید.
فصل ششم: مربوط به نرم افزار ابر سازه میباشد. و نقشههای اجرایی ساختمان مورد بررسی به عنوان نمونه نقشههای استاندارد ارائه میگردد.