کتاب با دیگری اثر علی اصغر مصلح و آشنایی با پژوهشی در تفکر میان فرهنگی و آیین گفتگو از انتشارات علمی است. در صورتی که می خواهید با چیستی و چگونگی راه های زیستن با دیگران آشنایی پیدا کنید، خرید این مبنع برای شما مفید خواهد بود؛ همچنین می توانید با دانلود کتاب های علوم اجتماعی مشهور، دیدگاه بهتری درباره این رشته دانشگاهی به ذهن بسپارید.
قسمتی از کتاب با دیگری
پرسش کانونی این دفتر چیستی و چگونگی راه های زیستن با «دیگران» است. برای زیستن با دیگری چه بینش و اندیشه و رفتاری باید داشت؟ این پرسش در هر زمانی به گونه ای مطرح بوده است. نحوه طرح پرسش از دیگری در زمان ما تفاوتی بنیادی با گذشته دارد؛ پرسش از دیگری در زمان معاصر به پرسشی اصلی و کانونی تبدیل شده است.
امروز گوناگونی و برخورد منافع و اعتقادات ملموس ترین و اساسی ترین ن مسأله پیش روی همه مردم جهان است. با این مسأله و تبعات آن چه باید کرد؟ این پرسش به صورتی بنیادی در فلسفه معاصر انعکاس یافته است. بحث درباره «دیگری» بیش از همه در جریانی فلسفی با عنوان فلسفه میان فرهنگی به اندیشه در آمده است.
در جریان شکل گیری تفکر میان فرهنگی، ابتدا اصل مسأله مطرح و تحلیل می شود و سپس اندیشه هایی که میتواند مبنایی برای مواجهه و رفتار خردمندانه با «دیگری» باشد. مورد بحث قرار می گیرد. این کسانی که تفکر و فلسفه «میان فرهنگی را مطرح ساخته اند، مدعی اند که جهت گیری، یکی از مهم ترین مسائل زمانه را مورد تفکر و بررسی قرار داده، اما در این دفتر پیش و بیش از فلسفه میان فرهنگی بر بینش و تفکر میان فرهنگی تأکید شده است.
تعبیر «بینش» دلالت و ژرفایی بیش از فلسفه دارد بینش شناخت ژرف نافذ در وجود آدمی است که اندیشه و رفتار از آن بر می خیزد. فلسفه میان فرهنگی در بهترین حالت می تواند صورت مفهومی شده بینش میان فرهنگی باشد. از سوی دیگر از رهگذر بینش میان فرهنگی است که راه گفتگو» به مثابه یک آیین و مرام و روش زندگی چگونه بودن و چگونه زیستن با گشوده می شود؛ بنابراین پرسش کانونی دیگری است.