کتاب استدلال آماری در جامعه شناسی اثر جی اچ مولر، کی اف شوسلر، اچ ال کاستنر با ترجمه هوشنگ نایبی می باشد که در انتشارات علمی به چاپ رسیده است. با مطالعه این منبع مثال های متعددی درباره داده های اجتماعی واقعی مشاهده خواهید کرد. در صورتی که دانشجوی رشته های علوم اجتماعی هستید، علاوه بر خرید این کتاب، دانلود pdf انواع کتاب های علوم اجتماعی نیز برای شما مفید خواهد بود.
قسمتی از Statistical Reasoning in Sociology
محدوده آمار
به طور متعارف، حوزه آمار به دو بخش تقسیم می شود:
(1) آمار توصیفی
(2) آمار استنباطی
آمار توصیفی با تراکم تودههای بزرگ داده در توزیعهای فرکانس، اندازهگیریهای مکان، پراکندگی و همبستگی و سایر معیارهای پیچیدهتر مانند شاخصهای وزنی، نرخهای استاندارد شده، و بارهای عاملی سروکار دارد. اما از آنجایی که ما اغلب جمعآوری کامل دادههایی را که مورد علاقه ما هستند، ناخوشایند یا غیرممکن میدانیم و مجبوریم اطلاعات خود را از یک قطعه صرف، که معمولاً نمونه نامیده میشود، به دست آوریم، مجبوریم از نمونه تکهای استنتاج کنیم.
توصیف احتمالی جمعیت غیبی این فرآیند استقرایی کار ساده ای نیست و بنابراین تکنیک های پیچیده ای ابداع شده است تا این فرآیند قابل اعتماد باشد. این ها به آمار استنباطی برچسب زده شده اند. بنابراین، آمار استنباطی از نمونهگیری از یک جهان ناشناخته جدا میشود، که نمونه به طور عطف به ماسبق با درجات مختلف اطمینان توصیف میکند. از این رو، فرآیند و تکنیکهای نمونهگیری مشکلاتی در زمینه قابلیت اطمینان، اطمینان و تصمیمگیری ایجاد میکند.