کتاب سیری در مبانی نظری معماری، کتابی پژوهشی و نقادانه معماری معصار ایران می باشد و توسط دکتر غلامحسین معماریان نوشته شده است. موضوع اصلی این کتاب مربوط به رویکردها و نگرش های مختلفی در معماری معاصر ایران است که ضمن توضیح درمورد هر یک از این نگرش و رویکردها ایرادهای آن را نیز بیان نموده است.
این کتاب به چرایی معضل اشفتگی و همچنین بی هویتی معماری معاصر ایرانی پاسخ داده است و دلایل این اشفتگی و بی هویتی را تحلیل نموده و به آن پاسخ میدهد. ناگفته نماند که این کتاب تئوریک درمورد معماری معاصر ایران میباشد و میتواند سرنخ های زیادی درباره مشکلات معماری معاصر ایران به مخاطبان بدهد.
این کتاب مناسب افرادی است که در زمینه معماری کار مینمایند و دغدغه آن ها رفع معضلاتی می باشد که معماری امروز ایران نیز با آن مشکل دارد و حتی برای افرادی که غیر متخصص هستند ولی علاقه مند به موضوعات مرتبط به معماری ایرانی هستند نیز گزینه بسیار مناسبی است . جهت دانلود این کتاب و دانلود کتاب های معماری کافی است بر روی قسمت لینک شده کلیک نمایید.
هدف اصلی کتاب سیری در مبانی نظری معماری
از اهداف اصلی این کتاب ارایه تصویری درمورد بخشی از هر انچه در حیطه نظر معماری معاصر ایران اتفاق افتاده می باشد و شروع کننده این رویداد از زمان ورود معماری از کشورهای همسایه شمالی روسیه و اروپای غربی بود. در همین مدت معماری ایران دگرگون و به صورت کنونی درامد. کتاب سیری در مبانی نظری معماری، براساس یکی از نگرش های معماری که در آن بخش به ان پرداخته شده نامگذاری گردید.
عنوان های این کتاب عبارتند از: : «نگرش اقلیمی»، «نگرش شکلی»، «نگرش تاریخی – تکاملی»، «نگرش فضاگرا»، «نگرش فرهنگی – اجتماعی» و «نگرش معناگرا».
در بخش ابتدایی این کتاب به ارتباط بین اقلیم معماری پرداخته شده است و اشاره به سابقه ی موضوع در ایران آورده شده است. بخش دوم به نگرش شکلی اختصاص دارد، بخش سوم درمورد نگرش تاریخی تکاملی میباشد و برای نمونه مدرسه ی موراتوری معرفی و تحلیل شده است. بخش چهارم به بحث درمورد فضا و یکی از موضوعات بسیار مهم معماری معاصر "نگرش فرهنگی و اجتماعی" و "معناگرایی" پرداخته است.