معرفی کتاب اپیدمیولوژی اجتماعی اثر ابراهیم مسعودنیا
کتاب اپیدمیولوژی اجتماعی اثر ابراهیم مسعودنیا از انتشارات دانشگاه تهران می باشد. در صورتی که می خواهید با دیدگاه های مفید و کاربردی این نویسنده ایرانی درباره اپیدمیولوژی جامعه آشنایی پیدا کنید، خرید این کتاب علوم اجتماعی به شما توصیه می شود.
قسمتی از اپیدمیولوژی اجتماعی
کتاب حاضر، یعنی اپیدمیولوژی اجتماعی نخستین اثری است که در سطح قاره آسیا و ایران در حوزه دانش اپیدمیولوژی اجتماعی به نگارش درآمده است. هر چند تعداد کتاب ها در زمینه اپیدمیولوژی در جهان و نیز در ایران نسبتا فراوان است؛ اما آثار منتشر شده در حوزه اپیدمیولوژی جتماعی در قالب کتاب در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی بسیار انگشت شمار و در کشورهای آسیایی آفریقایی و استرالیا تقریباً غایب هستند.
از زمانی که مطالعاتم را در حوزه سلامت و در یر رشته های پزشکی مانند اپیدمیولوژی و پزشکی اجتماعی و نیز در حوزه های جامعه شناسی پزشکی و سلامت روان شناسی سلامت و انسان شناسی پزشکی آغاز کردم وجود اثری که پیوند علوم اجتماعی با رشته های حوزه زیست پزشکی به ویژه اپیدمیولوژی و پزشکی اجتماعی برقرار کند را خالی یافتم این در شرایطی است که رویکرد متولیان سلامت به ویژه سازمان بهداشت جهانی، با توجه به تغییرات یجاد شده در ماهیت بیماری ها از عفونی به مزمن بر شرایط اجتماعی و محیطی به عنوان عوامل تعیین کننده برآیندهای سلامتی تاکید دارد بنابراین کتاب حاضر برای استفاده همه محققان و علاقه مندان به مطالعه تاثیر شرایط اجتماعی و محیطی بر برآیندهای سلامتی و به ویژه محققان حوزه پیدمیولوژی پزشکی اجتماعی جامعه شناسی و علوم رفتاری نوشته شده است.
در این کتاب اجتماعی وضعیت سلامتی و بیماری با توجه به متغیرهای اجتماعی، روانی و محیطی بررسی شده است. کوشش شده تا در کنار بررسی های اپیدمیولوژیک و اتیولوژیک، عمده ترین نکلیسم های ابرگذاری متغیرهای تغیرهای اجتماعی و محیطی و نیز مهم ترین مدل های نظری تبیین کننده بطلة عیان عوامل اجتماعی و محیطی با بر آیندهای سلامتی ارائه شوند.