معرفی کتاب جسمانیت و علوم شناختی اثر ریموند دبلیو گیبز
کتاب جسمانیت و علوم شناختی اثر ریموند دبلیو گیبز با ترجمه جهانشاه میرزابیگی از نشر آگاه است. چنانچه می خواهید با ارتباط تجسم با علوم شناختی به شکلی عمیق آشنایی پیدا کنید، خرید این منبع از بین بهترین و مشهورترین کتاب های علوم اجتماعی به شما توصیه می شود.
درباره Embodiment and Cognitive Science
کتاب جسمانیت و علوم شناختی بسیاری از راههای ارتباط نزدیک ذهن و بدن را توضیح میدهد و می گوید چگونه فکر و زبان انسان اساساً با کنش بدنی مرتبط است. ماهیت تجسم یافته ذهن از طریق موضوعات بسیاری مانند ادراک، تفکر، استفاده از زبان، رشد، احساسات و آگاهی مورد بررسی قرار می گیرد. تجربیات مجسم افراد برای طرز تفکر و صحبت آنها و به طور کلی درک خود، دیگران و دنیای اطرافشان بسیار مهم است. این اثر دفاعی قوی این ایده را بیان میکند که کنش تجسم یافته برای مطالعه شناخت انسان حیاتی است.
قسمتی از جسمانیت و علوم شناختی
روان شناسان شناختی، مانند بسیاری از فیلسوفان، غالین در تشخیص مضمون کنش جسمانی در مطالعه ی زندگی ذهنی انسان ناکام می مانند. بیش تر تحقیقات تجربی ادراک و شناخت در موقعیت های آزمایشگاهی اجرا می شوند که در آنها شخص به صورت غیر فعال محرک هایی را مشاهده می کند و سپس به روش مشخصی به آن چه عرضه شده است پاسخ می دهد. در مواردی، شخص در حرکت های خود مقید می شود (مثل بی حرکت بودن سر در آزمایش های روان شناسی رایج) در مواردی که در آن ها شرکت کننده باید برای پاسخ دادن به محرک ها حرکت کند.
مثلا دکمه ای را فشار دهد یا بلند بلند حرف بزند روان شناسان به سختی کار می کنند تا این حرکت را از فهم نظری فرایندهای درگیر در ادراک و شناخت حذف کنند. فرایندهای شناختی بخصوص، پدیده های دقیقا ذهنی ای تعبیر می شوند که ارتباط چندانی با تجربه ی جسمانی ندارند.
بدن ظرفی برای ذهن و مغز است اما اهمیت چندانی در مشخص سازی جوهر زندگی ذهنی ندارد. اما این موقعیت اکنون در حال تغییر است. فقط سه مثال را در نظر بگیرید که چگونه روان شناسان وقتی پدیده های شناختی مختلف را مطالعه می کنند، به کنش جسمانی توجه می کنند.