کتاب قواعد روش جامعه شناسی نوشته امیل دوركیم با ترجمه هوشنگ نایبی می باشد که در نشر آگاه به چاپ رسیده است. در صورتی که می خواهید با قاعده های کاربردی جامعه شناسی از دیدگاه این نویسنده مشهور جهانی آشنایی پیدا کنید، می توانید برای خرید این کتاب علوم اجتماعی اقدام نمایید.
درباره Rules of Sociological Method
قواعد روش جامعهشناختی یکی از مهمترین کمکها به حوزه جامعهشناسی است که امروزه بین محققان مورد بحث می باشد. دورکیم از طریق نامهها، استدلالها و تفسیرهایی در مورد بحثهای مهم، با منتقدان روبرو شده و موضع خود را روشن به شکلی روشن بیان می کند و از روش علمی عینی که برای مطالعه انسانها به کار میبرد دفاع می نماید. این نسخه به روز شده مقدمه و یادداشت های اضافی و همچنین ترجمه جدیدی را برای بهبود وضوح و دسترسی به این اثر ضروری ارائه می دهد.
در مقدمه، مقاصد دورکیم را بیان می شود، محدودیت های دیدگاه دورکیم از جامعه شناسی را نشان داده و پیشینه و اهمیت سیاسی آن را ارائه می دهد. لوکس با استفاده از متون مختلف در این جلد و آثار بعدی دورکیم، به این موضوع میپردازد که چگونه روششناسی دورکیم در عمل اصلاح شده یا مورد بیتوجهی قرار گرفته است.
قسمتی از کتاب قواعد روش جامعه شناسی
این حکم که باید به وقایع اجتماعی چون اشیاء نگریست یعنی حکمی که اساس روش ماست از جمله احکامی است که بیش از همه موجب گفت و شنود شده است. بعضی این فکر را خلاف عقل سلیم دانسته و برآشفته اند که ما واقعیات دنیای خارج و واقعیات عالم اجتماعی را با هم برابر شمرده ایم اما واقع این است که در معنی و حدود این اتحاد به نحو عجیبی به خطا رفته اند.
موضوع این اتحاد این نیست که صور عالیه هستی را به صور دانیه آن تنزل دهیم؛ بعکس منظور ما این است که به صور عالیه هستی همان درجه از واقعیت داده شود که هر کس آن را در مورد صور دانیه هستی تصدیق می کند. به عبارت دیگر، ما گوئیم که و وقایع اجتماعی اشیاء مادی است؛ ما میگوئیم که این وقایع مانند اشیاء مادی نمی است منتهی شیء بودن آنها به نحو دیگر است.